Zakelijke focus: IT-ingenieur

Ben je gepassioneerd door de IT-wereld? Waarom wordt u dan geen computeringenieur? Dit beroep, dat niet in een crisis verkeert, biedt veel mogelijkheden na een gedegen opleiding.

IT-ingenieur is meer dan een baan. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf waar ze werken, kunnen informatici van algemene en algemene ingenieurs naar specialisten in een bepaald technisch vakgebied overstappen.


In een KMO of een kleine structuur fungeert de informatica-ingenieur als een kluwen van alle sectoren: bouw en onderhoud van het informaticanetwerk, beheer van de hardware-activa, en zelfs IT-ontwikkeling en softwareontwikkeling.
Als ze in een IT-dienstverlener of op de IT-afdeling van een groot bedrijf werken, hebben IT-ingenieurs hun specialiteiten. Er ontstonden verschillende beroepen:
– ingenieur in informatiesystemen
– ingenieur in managementcomputers
– netwerken telecomingenieur
– ingenieur in industriële computers
– ingenieur in internet en multimedia
– ingenieur in software-ontwikkeling

Afhankelijk van zijn of haar rol kan de IT-ingenieur dus aan verschillende technische aspecten moeten werken. In alle gevallen moet deze professional serieuze computervaardigheden, nauwkeurigheid, een sterk analytisch gevoel, maar ook veelzijdigheid tonen. Zij moeten ook in staat zijn om in een teamomgeving te werken. Als hij naar de problemen van het bedrijf luistert, dat hem in staat stelt om zijn activiteiten doeltreffend aan te passen, heeft hij ook een goed gevoel voor relaties en weet hij zijn werk uit te leggen aan de medewerkers van het bedrijf.